Friday, September 22, 2006

Dmitri Shostakovitch - A Portrait.

Ποιός είναι πλέον αυτός ο Σοστακόβιτς τα 100 χρόνια από τη γέννηση του οποίου γιορτάζουμε φέτος;

Για όσους αναρρωτιούνται αλλά κ για όσους αγαπούν αυτές τις συλλεκτικές δουλειές κ είναι πολλοί αυτοί, ορίστε το φρέσκο ( εκδ. στις 21.3.2006) καταπληκτικό διπλό CD από τη Naxos στο οποίο παρουσιάζεται ένα πανόραμα των έργων του συνθέτη με bonus tracks τον ίδιο να παίζει πιάνο αλλά κ τη φωνή του ενώ απευθύνει διάγγελμα στο ρωσσικό λαό στις 16 Σεπτεμβρίου του 1941 από το ραδιοφωνικό σταθμό του Λένινγκραντ.

Φυσικά τα CD συνοδεύονται από ολόκληρο βιβλιαράκι στο οποίο αναλύεται εκτενώς από τον Richard Whitehouse το έργο του συνθέτη.

To α' CD όπου ακούγεται ο Σοστακόβιτς να εκτελεί Σοστακόβιτς εδώ
Το β' CD εδώ

5 Comments:

Blogger Αθήναιος said...

Για όποιον το δει τώρα, Κυριακή 24/6, 8 το βράδυ, μπορεί να ακούσει από το American Public Radio το περίφημο Emerson String Quartet. Αυτή τη στιγμή παίζουν το τέταρτο κουαρτέττο εγχόρδων του Σ.

Εδώ.

10:25 AM  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

Μόλις γυρισα απο ταξίδι. Τίποτα καλύτερο για καλωσόρισμα.

Ακούω τωρα τα string quartets No 2.

Εχω φύγει..

3:12 PM  
Blogger Αθήναιος said...

Όλα τα κουαρτέτα εγχόρδων του Σ. είναι επηρρεασμένα από την παράδοση του klezmer με το οποίο έχω πάθηση.

Η χθεσινή εκπομπή που πέτυχα τυχαία ψάχνοντας για κάτι άλλο, ήταν καταπληκτική. Το δίκτυο του Δημοσίου Ραδιοφώνου των ΗΠΑ πρέπει να κάνει πολλούς να σκεφτούν τη σοβαρότητα των κρίσεων που πολύ συχνά γίνονται για τους αμερικανούς.

9:43 PM  
Blogger οι σκιές μιλάν said...

Ήταν όντως ένα αφιέρωμα που δεν τθα ακουγες ποτε στο ελληνικό ραδιόφωνο. Το μόνο που μου έκανε άσχημη εντύπωση ήταν η επανάληψη και κοντρα επανάληψη των χορηγών. Κούραζε αν και φυσικά καταλαβαίνω το πλαίσιο στο οποίο λειτουργει το σύστημα της χορηγίας..

Να ΄σαι καλά για τον κόπο σου να ανεβάσεις το διπλό Σι-Ντι και την ειδοποίηση.

Ένα θερμό ευχαριστώ...

6:02 AM  
Blogger Αθήναιος said...

Δεν κάνει τίποτε κι εγώ έχω κατεβάσει πολλούς δίσκους από άλλα μπλογκ. Και η πλάκα είναι ότι με το Μακ η διαδικασία είναι απείρως ευκολότερη, απλά πρέπει να σου δείξει κάποιος.

6:35 AM  

Post a Comment

<< Home